11/7/16

Απόψεις για την γιορτή

Κατά την διάρκεια της γιορτής, εκτός από την δημιουργία άρθρων, αγορά δώρων και κατάλληλου ρουχισμού για το πάρτι ασχολήθηκα και με ένα μικρό ρεπορτάζ που είχε ως θέμα την γιορτή των ισορροπιστών.
Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα λοιπόν ρωτήθηκαν 20 συμμαθητές μας τρεις βασικές ερωτήσεις:
1) Από που έμαθαν για την γιορτή
2) πως αντέδρασαν με την γενική αυτή πληροφορία
και 3) πως ένιωσαν αφότου έμαθαν λεπτομέρειες για τις αλλαγές της γιορτής.
Από τα 20 αυτά δείγματα, σημείωσα πολλές διαφορετικές απαντήσεις, αρκετές από αυτές είχαν σχεδόν το ίδιο νόημα. Κατέταξα λοιπόν τις απαντήσεις με βάση τη διάθεση και τον χαρακτήρα των δειγμάτων σε 4 κατηγορίες. Έχουμε λοιπόν στην πρώτη κατηγορία τους ευχαριστημένους, στη δεύτερη αυτούς που πιστεύουν ότι κάτι λείπει, στην τρίτη όσους θεωρούν την όλη γιορτή χάσιμο χρόνου και τέλος στην τέταρτη τους κατα βάσην αρνητικούς και αγενείς.
Ευτυχώς για καλή μου τύχη οι αγενείς ήταν δύο, οι αρνητικοί αυτοί μάγοι δεν μπορούσαν να παίξουν σωστά τους ρόλους τους δίνοντας απαντήσεις επί του θέματος... ας τους αφήσουμε όμως αυτούς, δεν υπάρχει εξάλλου λόγος να ασχοληθούμε με τους μονίμως αρνητικούς σωστά; 
Σειρά έχουν οι 3 μάγοι της τρίτης κατηγορίας. Θεωρούν πως η γιορτή αυτή εκτός από μερικά δώρα που πολύ δύσκολα μπορείς να κερδίσεις στο πάρτι δεν έχει κάτι άλλο το αξιόλογο, "όλο τα ίδια και τα ίδια". Τόλμησα να θέσω στη συζήτηση και το θέμα με το καινούργιο ψάρι που ήρθε στα νερά του Πάρκου αλλά η απότομη απάντηση "κάτι που αφορά μόνο τους ψαράδες όχι εμένα" τελείωνε αμέσως την όλη διαδικασία του ρεπορτάζ.
Οι 13 μάγοι της δεύτερης κατηγορίας χάρηκαν αρκετά που ο όρος του εορτασμού χρησιμοποιείται στον μαγικό μας κόσμο. Παρόλα αυτά ήρθαν σε συμφωνία με τους μάγους της τρίτης κατηγορίας στο ότι η γιορτή αυτή αλλά και γενικότερα οι γιορτές όλων των σχολών δεν έχουν κάτι το αξιόλογο. "Όλες οι γιορτές έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με διαφορετικό εξώφυλλο". Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές... αυτό ακριβώς το σημείο με δυσκόλεψε αρκετά μιας και η συνέντευξη έβγαινε εκτός θέματος με τις ιδέες που πρόσθεταν. Τουλάχιστον φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί μάγοι που ενδιαφέρονται! Όσον αφορά τις αλλαγές στο κατάστημα κορωνών και το πάρτι που θα γινόταν στο τέλος της εβδομάδας, δεν ήταν αρκετά ευχαριστημένοι. "Το κατάστημα κορωνών θα μπορούσε να έχει περισσότερες αλλαγές που θα τιμούσαν περισσότερο τους ισορροπιστές" και "η ιδέα του πάρτι δεν γεμίζει όπως θα έπρεπε την εβδομάδα της γιορτής, είναι μια απλή ξεπέτα".
Τέλος, οι δύο μάγοι της πρώτης κατηγορίας. Ενθουσιώδεις και ανυπόμονοι για την γιορτή, ξετρελάθηκαν με το νέο ψάρι και δεν περίμεναν την ώρα να έρθει η ημέρα που θα γίνει το πάρτι. Μπορώ να πω πως ήταν αρκετά γρήγοροι στις απαντήσεις τους μιας και προτίμησαν να λακωνίσουν, κάτι πολύ βολικό!
Τι γίνεται όμως τώρα με το πάρτι της Κυριακής; Ρώτησα μερικούς μάγους και έμαθα πως η όλη διοργάνωση είχε απόλυτη επιτυχία, η ιδέα να χωρίσουν τους μάγους σε δύο κατοικίες ήταν αρκετά έξυπνη μιας και όπως φαίνεται μειώθηκαν στα μισά τυχών κολλήματα, επομένως υπήρξαν περισσότεροι χαρούμενοι μάγοι που ασχολήθηκαν με την όλη διοργάνωση. Ευτυχώς δεν υπήρξαν "κακοί μάγοι" στη γιορτή να χαλάσουν την μαγεία που είχε δημιουργηθεί. Ίσως το πάρτι είχε πολύ μικρότερη διάρκεια από την συνηθισμένη διάρκεια, μικρό το κακό όμως μιας και όλοι πέρασαν καλά!
Εσένα πως σου φάνηκε η γιορτή των ισορροπιστών; δήλωσες την παρουσία σου στο πάρτι; τι σε ενθουσίασε και τι όχι;
Μην ντραπείς, όλοι μάγοι είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου